Is Oman een vakantieland? 

Oman is een stabiel, rustig en vreedzaam Arabisch land. Oman kent relatief weinig criminaliteit, bezoekers (van allerlei gezindten) worden met veel warmte door de Omanieten ontvangen. 

Waar ligt Oman?

Voordat u uw Oman reizen plant, is het van belang te weten dat Oman aan de Indische Oceaan, Golf van Oman en Perzische Golf ligt. Het land vormt het oosten van het Arabisch Schiereiland; de hoofdstad Muscat ligt zo’n 5500 kilometer van Amsterdam of Brussel. Net zoals Nederland en België, ligt Oman op het noordelijk halfrond. 

 

Is een visum nodig voor Oman?

Voor reizen naar Oman heeft u een visum nodig. Dit is eenvoudig online aan te vragen op de website van de Royal Oman Police. Eventueel is het visum ook verkijgbaar in de grenspost of op de luchthavens van Oman. Kosten: visum voor maximaal 10 dagen / 1 inreis: 5 Omaanse riyal, visum voor verblijf van maximaal 1 maand: 20 Omaanse riyal. Passagiers van cruiseschepen krijgen gratis visum voor maximaal 48 uur. Stempels van Israël in uw paspoort zijn geen probleem. 

Wanneer reizen naar Oman?

Oman staat te boek als bestemming waar u het hele jaar kunt verblijven. Lentes en zomers zijn echter te heet om actief te reizen (uitzonderingen: de noordelijke bergen en het uiterste zuiden dat dan regenval kent). Vermijd ook de Ramadan en de dagen daarna. De herfst en winter zijn ideaal, de zon schijnt dan uitbundig en met 20 tot 30 graden is het aangenaam vertoeven.

Is Oman kindvriendelijk?

Omanieten zijn dol op jonge kinderen. Oman is echter geschikter voor tieners: afstanden tussen sights zijn acceptabel en herinneringen aan de schildpadden, woestijn en mensen in geheel andere kleding blijven. Ook acclimatiseren zij, net als volwassenen, gemakkelijker.

Meer weten over Oman? 

Jan-Willem Hamel is zeer actief met het Hamel Travel blog, waar alle relevante en actuele informatie is te vinden. Op de Hamel Travel blog kunt u belevingen, cultuur, actuele reisinformatie en andere zeer leuke informatie terug vinden over Oman als reisbestemming.